Voordelen van lasersnijden

- 2024-05-22-

Met zijn unieke voordelen,Laser snijdentechnologie vervangt geleidelijk de traditionele snijmethoden in veel industrieën. De opvallende kenmerken zijn de volgende:

1. Uitstekende nauwkeurigheid en efficiëntie: Lasersnijden is afhankelijk van de kleine lichtvlek en hoge energiedichtheid om zeer nauwkeurige en efficiënte snijbewerkingen te bereiken, waardoor de productiecyclus aanzienlijk wordt verkort.

2. Uitstekende snijkwaliteit: De door deze technologie geproduceerde snijspleet is smal en de randen zijn glad, waardoor het snijoppervlak een uitstekende gladheid en extreem lage ruwheid heeft, slechts in de orde van tientallen microns.

3. Minimale hitte-impact en vervorming: het snelle verwarmings- en koelproces van lasersnijden resulteert in een zeer kleine door hitte beïnvloede zone en minimale vervorming van het werkstuk, waardoor een hoge snijprecisie en een uitstekende driedimensionale geometrie worden gegarandeerd.

4. Brede materiaalaanpasbaarheid: of het nu gaat om roestvrij staal, koolstofstaal, koper, aluminiumlegeringen en andere metalen, of niet-metalen materialen,Laser snijdenkan er gemakkelijk mee omgaan, dus wordt het veel gebruikt in de reclame, auto's, elektronica en andere gebieden.

5. Kostenbesparing en materiaaloptimalisatie: Voor lasersnijden zijn geen mallen nodig, wat niet alleen tijd en kosten bespaart bij het vervangen van mallen, maar ook het materiaalgebruik maximaliseert door computerprogrammering, waardoor de productiekosten en materiaalverspilling aanzienlijk worden verminderd.

6. Milieubescherming en veiligheid: het lasersnijproces produceert minder afval, heeft een laag geluidsniveau, is milieuvriendelijk en verbetert de gezondheid en veiligheid op de werkplek.

7. Contactloze verwerking: Omdat lasersnijden geen fysiek contact met het werkstuk vereist, wordt schade aan het werkstuk veroorzaakt door thermische vervorming en thermische spanning vermeden, waardoor de verwerkingskwaliteit wordt gegarandeerd.

8. Intelligente besturing: modernLaser snijdenapparatuur maakt gebruik van een intelligent besturingssysteem, dat zich automatisch kan aanpassen aan verschillende snijbehoeften, waardoor de productie-efficiëntie en snijkwaliteit aanzienlijk worden verbeterd.