Smeedproces

Smeden is een productieproces waarbij drukkrachten worden gebruikt om metaal in de gewenste vormen en maten te vormen. Professionals in de industrie passen verschillende smeedprocessen toe, afhankelijk van het materiaal en het product dat wordt gesmeed, die elk hun eigen voordelen en beste toepassingen hebben.

Afhankelijk van de temperatuur waarbij het wordt uitgevoerd, wordt het smeedproces vaak gecategoriseerd als koud, warm of heet smeden. Verder zijn er verschillende smeedprocessen met verschillende mogelijkheden en voordelen.

Druppelsmeden ontleent zijn naam aan het proces waarbij een hamer op het metaal valt om het in de vorm van de matrijs te vormen. De matrijs verwijst naar de oppervlakken die in contact komen met het metaal. Er zijn twee smeedprocessen: smeden met open matrijs en gesloten matrijs. Matrijzen zijn meestal plat van vorm en sommige hebben opvallend gevormde oppervlakken voor gespecialiseerde bewerkingen.

Rolsmeden bestaat uit twee cilindrische of halfcilindrische horizontale rollen die een rond of plat stafmateriaal vervormen. Dit werkt om de dikte te verminderen en de lengte te vergroten. Deze verwarmde staaf wordt ingebracht en tussen de twee rollen gevoerd - elk met een of meer gevormde groeven - en wordt geleidelijk gevormd terwijl het door de machine wordt gerold. Dit smeedproces gaat door totdat de gewenste vorm en maat is bereikt.

Het perssmeedproces maakt gebruik van een langzame, continue druk of kracht, in plaats van de impact die wordt gebruikt bij het smeden van een valhamer. Door de langzamere slag van de ram bereikt de vervorming dieper, zodat het gehele volume van het metaal gelijkmatig wordt beïnvloed. Daarentegen is bij het smeden met een valhamer de vervorming vaak alleen aan de oppervlakte, terwijl de binnenkant van het metaal enigszins onvervormd blijft. Door de compressiesnelheid bij perssmeden te regelen, kan ook de interne spanning worden gecontroleerd.

Het smeedproces is zeer multifunctioneel en kan worden gebruikt op kleine onderdelen van slechts enkele centimeters tot grote componenten die tot 700.000 lbs wegen. Het wordt gebruikt om kritieke vliegtuigonderdelen en transportapparatuur te produceren. Smeden wordt ook gebruikt om handgereedschap zoals beitels, klinknagels, schroeven en bouten te versterken.
Wilt u op maat gemaakte Smeedproces made in China kopen? Youlin is zeker je goede keuze. We staan ​​bekend als een van de beroemde Smeedproces fabrikanten en leveranciers in China. Accepteer voornamelijk OEM- en ODM-activiteiten omdat we een adviesgroep, rijke ervaringswerkers, supply chain management, verschillende oplossingen en alleen exporteren aanbieden.