CNC frezen

CNC-frezen, of frezen met computergestuurde besturing, is een bewerkingsproces waarbij gebruik wordt gemaakt van geautomatiseerde besturingen en roterende meerpunts snijgereedschappen om geleidelijk materiaal van het werkstuk te verwijderen en een op maat ontworpen onderdeel of product te produceren. Dit proces is geschikt voor het bewerken van een breed scala aan materialen, zoals metaal, plastic, glas en hout, en voor het produceren van een verscheidenheid aan op maat ontworpen onderdelen en producten.

CNC-frezen is een van de meest voorkomende CNC-bewerkingsdiensten en machinisten kunnen het gebruiken om een ​​breed scala aan CNC-bewerkte onderdelen te maken. Prototypebedrijven maken vaak gebruik van CNC-frezen om eenmalige functionele prototypes te maken.

CNC-frezen maakt gebruik van computerinstructies om een ​​snel roterend snijgereedschap langs drie of meer assen te verplaatsen. Wanneer het draaiende snijgereedschap contact maakt met het werkstuk, verwijdert het materiaal op een gecontroleerde manier. Het snijgereedschap maakt een opeenvolging van bewegingen tegen het oppervlak van het werkstuk totdat het werkstuk op het gewenste onderdeel lijkt.

De meeste CNC-frezen houden het werkstuk stationair en houden het met een bankschroef op het machinebed. Bij meerassig CNC-frezen kan het werkstuk echter schommelen of roteren om een ​​groter aantal snijhoeken te creëren. Hierdoor kan de machinist complexere onderdelen maken zonder het werkstuk handmatig te hoeven heroriënteren.

Aanbieders van rapid prototyping-services gebruiken CNC-frezen omdat het een one-stop, end-to-end-proces is met korte doorlooptijden.
Wilt u op maat gemaakte CNC frezen made in China kopen? Youlin is zeker je goede keuze. We staan ​​bekend als een van de beroemde CNC frezen fabrikanten en leveranciers in China. Accepteer voornamelijk OEM- en ODM-activiteiten omdat we een adviesgroep, rijke ervaringswerkers, supply chain management, verschillende oplossingen en alleen exporteren aanbieden.