CNC

Computer numerieke besturing (CNC) is een methode voor het automatiseren van de besturing van werktuigmachines door het gebruik van software die is ingebed in een microcomputer die aan het gereedschap is bevestigd. Het wordt vaak gebruikt in de productie voor het bewerken van metalen en plastic onderdelen.

Met CNC krijgt elk te vervaardigen object een aangepast computerprogramma, meestal geschreven in een internationale standaardtaal genaamd G-code, opgeslagen in en uitgevoerd door de machinebesturingseenheid (MCU), een microcomputer die aan de machine is bevestigd. Het programma bevat de instructies en parameters die de werktuigmachine zal volgen, zoals de materiaalaanvoer en de positionering en snelheid van de gereedschapscomponenten.

Frezen, draaibanken, bovenfrezen, slijpmachines en lasers zijn veelvoorkomende werktuigmachines waarvan de bewerkingen kunnen worden geautomatiseerd met CNC. Het kan ook worden gebruikt voor het besturen van niet-bewerkingsmachines, zoals las-, elektronische assemblage- en filamentwikkelmachines.

In het begin van het proces maken ingenieurs een computer-aided design (CAD)-tekening van het te vervaardigen onderdeel en vertalen de tekening vervolgens naar G-code. Het programma wordt op de MCU geladen en een menselijke operator voert een testrun uit zonder dat de grondstof op zijn plaats zit, om de juiste positionering en prestaties te garanderen. Deze stap is belangrijk omdat een onjuiste snelheid of positionering zowel de machine als het onderdeel kan beschadigen.

Er wordt aangenomen dat CNC meer precisie, complexiteit en herhaalbaarheid biedt dan mogelijk is met handmatige bewerking. Andere voordelen zijn een grotere nauwkeurigheid, snelheid en flexibiliteit, evenals mogelijkheden zoals contourbewerking, waarmee contourvormen kunnen worden gefreesd, inclusief die welke in 3D-ontwerpen zijn geproduceerd.

Aan de andere kant kan CNC duurder zijn, meer onderhoud vergen dan andere productiemethoden en bedrijven dwingen om een ​​ervaren CNC-programmeur in te huren.

Sommige CNC-systemen zijn geïntegreerd met CAD- en computer-aided manufacturing (CAM)-software, die het proces van het programmeren van de MCU kan versnellen. Integratie met ERP-software en gerelateerde applicaties, zoals enterprise asset management-software, kan operationele intelligentieprocessen vergemakkelijken en de prestaties en het onderhoud van de fabriek helpen verbeteren.
Wilt u op maat gemaakte CNC made in China kopen? Youlin is zeker je goede keuze. We staan ​​bekend als een van de beroemde CNC fabrikanten en leveranciers in China. Accepteer voornamelijk OEM- en ODM-activiteiten omdat we een adviesgroep, rijke ervaringswerkers, supply chain management, verschillende oplossingen en alleen exporteren aanbieden.